PRACTICE

NEWS
MEDIA
AWARDS
FRIDAY SESSIONS
TEAM
SKETCHES
CONTACT

PROJECTS

     
 

 

 
 

HISTORY WORKSHOP

In this small interior refurbishment subtraction rather than addition allows the generous proportions of the 1960’s building frame and its previously hidden structural rhythms to modulate a new set of academic spaces.

The History Workshop, a NRF funded research unit, is accommodated in a series of teaching and admin spaces inserted into an existing building on the Wits University campus. Suspended ceilings, security gates, cabling and conduiting accrued over time are stripped away to form calm spaces for study and work. Transparent and translucent partitions afford a sense of space and transmit natural light. In the common room the built in furniture made of white Melamine and ducoed MDF together with the black and white photographs of Sally Gaule further underline simplicity and calmness.

Project team: Thorsten Deckler, Anne Graupner, Stephen Reid, Philippa Frowein

Photographed by Conrad Judson